Reise til Bali tips

Skal du reise til Bali er det sikkert mye du lurer på før avreise. Sjekk planleggingen vår og få noen gode tips før du reiser fra Norge. Videoene inneholder mange gode tips og fine klipp fra Bali.

Reise til Bali Indonesia
Reise til Bali Indonesia

Fly til Denpasar Bali

Vi reiser med fly til denpasar bali fra Norge, via København og Shanghai. Lang reise, ca. 24 timer fra start til vi er fremme på Bali.

Kan være greit å ikke skru på telefonen i Shanghai, med mindre du ønsker å få installert noen ekstra programmer på telefonen.

Finne et sted å bo på Bali

Alle de store hotell booking nettstedene tilbyr mange steder av forskjellig standard på nettsidene sine. AirBnB tilbyr også mange steder for overnatting på Bali.

Det kan være lurt å bestille den første overnattingen. For vår del ankommer vi flyplassen på Bali like etter midnatt. Så skal du få ut baggasjen, finne taxi, prute på prisen og til slutt kjøre dit du skal. Fra flyplassen Denpasar til Canggu tar det 1 time i taxi. Da er det litt sent å gå rundt å finne overnatting.

Komme seg fra flyplassen på Bali til dit du skal bo

Gå forbi den første rekken med taxi-sjåfører og ut av terminalen. Her får du bedre priser.

Taxi fra Denpasar flyplass (DPS) til byen Canggu
Du får gjerne tilbud på 500.000 IDR (Rp) (rundt 315 kroner), men prisen bør være max 200.000 IDR (rundt 125 kroner).

De gir deg alle mulige grunner til den høye prisen, men hvis etterspørselen hadde vært så stor hadde de jo ikke stått der men kjørt taxien sin.

Blue Bird Group er den taxien du kan stole mest på når det gjelder riktige priser.

Motorsykkel-taxi er billigere, men da bør du ha lite baggasje, f. eks. kun en ryggsekk.

Grab er den lokale alternativet til Uber appen på Bali. Vi fikk inntrykk at dette var ganske lite brukt.

Reise til Bali: Tips til telekort på Bali

Telekort/sim-kort på flyplassen er overpriset, du kan kjøpe telekort i byene.

Priseksempel på telekort:
6GB koster 80.000 IDR (Rp), tilsvarer ca. 50 norske kroner (2019).

Vi kjøpte et data-telekort på 6GB til Rp. 75.000 og vi var egentlig fornøyd med det. Etterpå hørte vi at telekortene ikke har faste priser og vi kunne prutet på denne prisen. Vi så også samme telekortet i Saminyak til Rp. 130.000 inne på et handlesenter. Uansett sparte vi mye penger på å kjøpe lokalt telekort for data (ingen ringeminutter).

Reise til Bali: Tips til penger på Bali

Valuta på Bali er Indonesian Rupiah (IDR). De som faktisk har prislapper på varene oppgir dem med “Rp.” for rupiah. Du kan ikke bruke dollar eller annen valuta.

Hvis du skal ta ut penger i lokal valuta på Bali anbefaler vi, etter å ha lest oss opp på nettet, at du kun tar ut penger fra ATM / minibanker som fysisk er plassert i bankene. Ikke på det lokale hjørnet eller ved den lokale kiosken. Det er mye svindel og skimming i forbindelse med minibanker på Bali.

Pengevekslere på Bali er kjent for å svindle turister ved å telle opp penger for deretter å gjemme unna en god del av pengene. Styr unna dem.

Vi tok ut penger i Norge hos Forex, de gule butikkene du finner i større byer.

Reise til bali visum

Nordmenn får 30 dagers visum ved innreise til Bali. Skal du være 60 dager er det best om du ordner det på flyplassen før du går ut av ankomsthallen. Dette er billigere enn å få utvidet visumet i ettertid.

Beste tid å reise til bali

Klimaet og været følger den norske sommeren og vinteren.
Best vær på sommeren, om vinteren er det regntid på Bali.

Den tørre sesongen på Bali: juni til september.
Den fuktige sesongen på Bali: november til april.
Dette kan selvfølgelig variere, vi snakker tross alt om været og klimaet.

Hva med å ta en tur til Bali i høstferien?

Oppdatering etter at vi kom hjem fra Bali

Vi lærte mye på denne turen som vi skulle ønske at vi visste før vi reiste til Bali.

Priser på på varer på Bali

På markeder og i mange butikker må du prute på prisene, ellers betaler du altfor mye. Spesielt telekort varierer mye i pris, men innkjøpsprisen er stort sett den samme for selgere.

Priser på transport på Bali

Priser på taxi, sightseeing, og båter/ferger kan du prute ganske mye på og få god rabatt. For en nordmann ser det ut som det er faste priser, men det er det ikke.

Priser på taxi er helt greit hvis du pruter litt. Vi fikk ofte hotellene og AirBnB utleiere til å skaffe oss taxi, da fikk vi helt greie priser også.

Trafikk på Bali

Det er mye trafikk på Bali. Det er ekstremt mye trafikk i rush-tiden til langt ut på kvelden. Busstilbudet er ganske dårlig på Bali, nesten fraværende. Vi planla å ta bussen fra Seminyak til Ubud, men det tok altfor lang tid i forhold til taxi.

Mye trafikk lager mye eksos, det er greit å tenke på når du skal velge hvor du skal bo og spise. Et godt tips her er å finne sidegater uten gjennomgangstrafikk. Det er ingen el-biler på Bali og bilparken deres lager mye forurensning.

Våre beste tips etter å ha vært på Bali

Besøk gjerne mindre steder og øyene rundt Bali. Vi besøkte Lembongan noen dager og det var herlig å slippe alt maset og trafikken.

Vi skulle gjerne besøkt Lombok som ligger en båttur unna Bali. Vi skulle gjerne vært der i stedet for å være så lenge i Canggu og Seminyak. Vi reiser nok ikke tilbake til Ubud, der var det mye kaos med trafikk, eksos og overfylt med turister.

Hvis du skal reise til Canggu, Seminyak og Ubud, velg da å bo ved en sidegate og ikke ved hovedveien. Da slipper du mye støy og eksos.

Det er mye svindel med penger, både når du skal ta ut penger fra minibank og når du skal få tilbake vekslepenger. Hvis du tar ut penger i minibank må du regne med å bli frastjålet eller få skimmet kortet ditt minst 1 gang i løpet av to uker. Vi tok med lommepenger til mat, diverse og transport. Cash is king. Vi brukte AirBnB til overnatting, vi betalte til AirBnB da vi kom hjem.

Det er veldig mange fine steder du kan bestille å overnatte på AirBnB. Vi betalte fra 100 kroner til 450 kroner per natt. Prisene for 1 og 2 personer er stort sett de samme da de aller fleste stedene kun har dobbeltrom med dobbeltseng.

Perfekt dag i Canggu med Lost LeBlanc (desember 2022)

 

Reise til Lombok

Lombok er en øy som ligger nordøst for øyen Bali. Både Bali og Lombok tilhører Indonesia.

Her er en kort video fra Lombok og Bali. Nusa Penida tilhører Bali. Rett ved siden av Nusa Penida ligger øyen Ceningan Island og øyen Lembongan Island.

På Nusa Penida finner du de populære stranden Kelingking Beach. Her er det veldig populært å ta bilder for sosiale medier. Vær forsiktig i det deilige vannet da det er sterke strømmer. Litt tøff vei ned og opp igjen.


 
 

Vil du reise til Bali anbefaler vi denne:
Reise til Bali: Reisetips og forslag til 14 dagers program (video)

Artikkelen er skrevet i starten av 2020.

Illustrasjonsbildet i artikkelen er laget av Adobe AI og viser en kvinne fra Bali.

Video fra 2022:
17 ting vi ønsker at vi viste før reisen til Bali