Reise til Bali: Tips du vil vite før du reiser fra Norge

Reise til Bali Indonesia
Reise til Bali Indonesia

Reise til Bali tips

Skal du reise til Bali er det sikker mye du lurer på før avreise. Sjekk planleggingen vår og få noen gode tips før du reiser fra Norge.

Fly til Denpasar Bali

Vi reiser med fly til denpasar bali fra Norge, via København og Shanghai. Lang reise, ca. 24 timer fra start til vi er fremme på Bali.

Kan være greit å ikke skru på telefonen i Shanghai, med mindre du ønsker å få installert noen ekstra programmer på telefonen.

Finne et sted å bo på Bali

Alle de store hotell booking nettstedene tilbyr mange steder av forskjellig standard på nettsidene sine. AirBnB tilbyr også mange steder for overnatting på Bali.

Det kan være lurt å bestille den første overnattingen. For vår del ankommer vi flyplassen på Bali like etter midnatt. Så skal du få ut baggasjen, finne taxi, prute på prisen og til slutt kjøre dit du skal. Fra flyplassen Denpasar til Canggu tar det 1 time i taxi. Da er det litt sent å gå rundt å finne overnatting.

Komme seg fra flyplassen på Bali til dit du skal bo

Gå forbi den første rekken med taxi-sjåfører og ut av terminalen. Her får du bedre priser.

Taxi fra Denpasar flyplass (DPS) til byen Canggu
Du får gjerne tilbud på 500.000 IDR (Rp) (rundt 315 kroner), men prisen bør være max 200.000 IDR (rundt 125 kroner).

De gir deg alle mulige grunner til den høye prisen, men hvis etterspørselen hadde vært så stor hadde de jo ikke stått der men kjørt taxien sin.

Blue Bird Group er den taxien du kan stole mest på når det gjelder riktige priser.

Motorsykkel-taxi er billigere, men da bør du ha lite baggasje, f. eks. kun en ryggsekk.

Grab er den lokale alternativet til Uber appen på Bali. Vi fikk inntrykk at dette var ganske lite brukt.

Reise til Bali: Tips til telekort på Bali

Telekort/sim-kort på flyplassen er overpriset, du kan kjøpe telekort i byene.

Priseksempel på telekort:
6GB koster 80.000 IDR (Rp), tilsvarer ca. 50 norske kroner (2019).

Vi kjøpte et data-telekort på 6GB til Rp. 75.000 og vi var egentlig fornøyd med det. Etterpå hørte vi at telekortene ikke har faste priser og vi kunne prutet på denne prisen. Vi så også samme telekortet i Saminyak til Rp. 130.000 inne på et handlesenter. Uansett sparte vi mye penger på å kjøpe lokalt telekort for data (ingen ringeminutter).

Reise til Bali: Tips til penger på Bali

Valuta på Bali er Indonesian Rupiah (IDR). De som faktisk har prislapper på varene oppgir dem med “Rp.” for rupiah. Du kan ikke bruke dollar eller annen valuta.

Hvis du skal ta ut penger i lokal valuta på Bali anbefaler vi, etter å ha lest oss opp på nettet, at du kun tar ut penger fra ATM / minibanker som fysisk er plassert i bankene. Ikke på det lokale hjørnet eller ved den lokale kiosken. Det er mye svindel og skimming i forbindelse med minibanker på Bali.

Pengevekslere på Bali er kjent for å svindle turister ved å telle opp penger for deretter å gjemme unna en god del av pengene. Styr unna dem.

Vi tok ut penger i Norge hos Forex, de gule butikkene du finner i større byer.

Reise til bali visum

Nordmenn får 30 dagers visum ved innreise til Bali. Skal du være 60 dager er det best om du ordner det på flyplassen før du går ut av ankomsthallen. Dette er billigere enn å få utvidet visumet i ettertid.

Beste tid å reise til bali

Klimaet og været følger den norske sommeren og vinteren.
Best vær på sommeren, om vinteren er det regntid på Bali.

Hva med å ta en tur til Bali i høstferien?

Denne artikkelen vil bli oppdatert.