Monaco reisetips: Hvordan reiser man til Monaco (fly, tog, buss)

3971
Monaco - Turistavisen besøker Monaco havn
Monaco - Turistavisen besøker Monaco havn

Her kan du lese om hvordan du kan reise til Monaco, inkludert info om flyplass, tog, buss og helikopter.

Den enkleste måten å reise til Monaco er å fly til Nice og ta tog fra Nice til Monaco.

Hvordan fly til Monaco – Flyplass Monaco / Monte Carlo

Det er ingen flyplass i Monaco, siden landet er så lite i areal prioriterer de boliger, hotell og butikker. Det er en landingsplass i Monaco for helikopter, den heter Monaco Heliport.

Tog fra Nice til Monaco

Vi tok toget fra Nice til Monaco. Togene går fra togstasjonen i Nice sentrum via noen småbyer til togstasjonen som ligger inne i en ganske stor fjellhall. Du må kjøpe togbilletter på perrongen i Nice i en automat. Vi kjøpte tur-retur billetter. Tror vi betalte 8 euro. Togene gikk jevnt hele dagen, ca hvert 15. minutt. Toget har en helt grei standard, omtrent som i Norge.

Sjekk nøye opp i hvilket tog du skal ta fra Nice, ellers havner du fort på feil tog. Nice togstasjonen er kun et stoppested og togene kommer og går ganske raskt her. Folk snakker dårlig engelsk, i hvert fall ønsker de ikke å snakke engelsk.

Det er jevnlig kontroll av billetter på toget og da bør du ha billett. Det var en kar på toget som ikke hadde billett og da kom det 5-6 personer fra Politiet i tillegg til kontrolløren, passasjeren ble kastet av toget og fikk sikkert bot.

 • tog til monaco fra nice
 • tog til nice fra monaco

Togstasjonen i Monaco – Gare de Monaco
Det er kun en togstasjon i Monaco. Fra togstasjonen i Monaco kommer du ut i Monaco sentrum ganske langt oppe i byen og fjellsiden.

Turistavisen Monaco - Gare de Monaco - Togstasjonen i Monaco
Turistavisen Monaco – Gare de Monaco – Togstasjonen i Monaco

Tid med tog fra Nice til Monaco
Toget fra Nice til Monaco tar ca. 20 minutter. Dette inkluderer noen stopp underveis. Mange som bor utenfor selve Nice sentrum bor gjerne i Villefranche-sur-Mer, her stoppet flere av togene for avstigning og påstigning mellom Nice og Monaco.

Buss fra Nice til Monaco

Du kan ta buss fra Nice sentrum til Monaco. Dette har vi ikke prøvd da vi synes at toget var den beste reisemåten for oss da vi bodde inne i selve Nice sentrum.

Buss fra Nice flyplass til Monaco

Du kan ta buss fra Nice lufthavn direkte til Monaco. Vi bodde i Nice så dette var ikke aktuelt for oss.

Fly fra Norge til Nice, Frankrike

Både Norwegian og SAS flyr fra Norge til Nice. Vi fløy med Norwegian fra Bergen direkte til Nice.

Gare de Monaco

Knutepunkt for offentlig transport i Monaco, det vil si tog og buss. Vi tok aldri bussen inne i Monaco og det er en god grunn til det. Ofte kan du gå raskere enn bussen kjører, spesielt gjelder dette i Monte Carlo området.

Monaco - Hvordan kommer man til Monaco
Monaco – Hvordan kommer man til Monaco

Smaken av luksuslivet i Monaco (video)


 
 

Ofte stilte spørsmål om Monaco og Monte Carlo

Fly til Monaco / Monte Carlo
Du kan ikke fly til Monaco fra Norge. Monaco har kun en landingsplass for helikopter.

Monaco flyplass
Nærmeste og mest brukte flyplass til Monaco er Nice i Frankrike.

Tog Nice Monaco
Du kan ta tog fra flyplassen i Nice til Monaco. Toget tar ca. 1 time fra Nice flyplass til Monaco togstasjon (Gare de Monaco). Det er kun en togstasjon i Monaco og den ligger omtrent midt i Monaco sentrum.

Kjøp togbillett før du går inn på toget. Husk at det er jevnlig billettkontroll, mangler du billett har du et stort problem med både vakter, fransk språk og bot. Du blir sannsynligvis bortvist fra toget også.

Fra Nice til Monaco
Du kan reise med tog fra Nice til Monaco eller ta en taxi. Har du greit med penger kan du fly med helikopter fra Nice flyplass til Monaco.

Fly til Monte Carlo
Monte Carlo ligger i Monaco, se fly til Monaco.

Kjøre bil fra Nice til Monaco
Det tar ca. 30 minutter å kjøre bil fra Nice sentrum til Monaco. Det er ca. 20 km mellom Nice og Monaco, avhengig av hvilken vei du velger å kjøre.

Kjøre leiebil Nice flyplass fra Monaco
Det tar ca 32 minutter å kjøre bil fra flyplassen i Nice til Monaco. Det er mellom 27 km og 31 km fra Nice flyplass til Monaco, avhengig av hvilken vei du velger å kjøre.

Campingbil i Monaco
Det er forbudt å kjøre campingbil i Monaco sentrum. Grunnen er nok at de fleste gater inne i Moncao er ganske smale i bredden. I tillegg parkerer folk langs veien slik at bredden blir ytterligere smalere, da blir campingbiler er hindring i trafikken. Politiet overvåker trafikken kontinuerlig.

Overnatting og hotell i Monaco
Det er mange hotell å velge mellom i Moncao.

De 10 mest populære hotell i Moncao:

 1. Hotel Metropole Monte-Carlo (ligger oppe i Monte Carlo)
 2. Hotel De Paris Monte-Carlo, priser fra 6000 kr/natt
 3. Hotel Hermitage Monte-Carlo, priser fra 4000 kr/natt
 4. Monte-Carlo Bay & Resort (ligger helt nord i Monaco), priser fra 3200 kr/natt
 5. Port Palace Hotel
 6. Columbus Monte-Carlo
 7. Novotel Monte Carlo
 8. Le Meridien Beach Plaza
 9. Hotel de France (La Condamine)
 10. Hotel Ambassador Monaco

Listen er basert på vurderinger fra gjester som har overnattet på hotellene. Listen over populære hotell i Monaco er oppdatert i august 2021.

Monte Carlo ligger litt oppe i selve Monaco (nord).
La Condamine er selve havneområdet i Moncao.
Monaco Ville / Village er gamlebyen i Monaco (litt opp i fjellsiden).
Fontvielle ligger i sør.

Før du bestiller hotellrom i Moncao
Vær obs på at flere hotell booking nettsider viser på kart og søkeresultat at hotellene ligger i Monaco, selv om de faktisk ligger i Frankrike. Grunnen til dette er nok at de kan ta mye høyere priser for hotellrommene hvis de oppgir at de ligger i Moncao. Så vær observant på om hotellene faktisk ligger i Moncao. For eksempel viser flere nettsider hotell i byen Eze, dette er en by i Frankrike og er ikke en del av eller sted i Monaco. Beausoleil er et område som omkranser Monaco, og tilhører Frankrike. Hvis det står oppgitt at det er mer enn 2,5 km til sentrum av Monaco er ikke hotellet i Monaco, men i Frankrike.