Monaco reisetips: Hvordan reiser man til Monaco (fly, tog, buss)

677
Monaco - Turistavisen besøker Monaco havn
Monaco - Turistavisen besøker Monaco havn

Her kan du lese om hvordan du kan reise til Monaco, inkludert info om flyplass, tog, buss og helikopter.

Den enkleste måten å reise til Monaco er å fly til Nice og ta tog fra Nice til Monaco.

Hvordan fly til Monaco – Flyplass Monaco

Det er ingen flyplass i Monaco, siden landet er så lite i areal prioriterer de boliger, hotell og butikker. Det er en landingsplass i Monaco for helikopter, den heter Monaco Heliport.

Tog fra Nice til Monaco

Vi tok toget fra Nice til Monaco. Togene går fra togstasjonen i Nice sentrum via noen småbyer til togstasjonen som ligger inne i en ganske stor fjellhall. Du må kjøpe togbilletter på perrongen i Nice i en automat. Vi kjøpte tur-retur billetter. Tror vi betalte 8 euro. Togene gikk jevnt hele dagen, ca hvert 15. minutt. Toget har en helt grei standard, omtrent som i Norge.

Sjekk nøye opp i hvilket tog du skal ta fra Nice, ellers havner du fort på feil tog. Nice togstasjonen er kun et stoppested og togene kommer og går ganske raskt her. Folk snakker dårlig engelsk, i hvert fall ønsker de ikke å snakke engelsk.

Det er jevnlig kontroll av billetter på toget og da bør du ha billett. Det var en kar på toget som ikke hadde billett og da kom det 5-6 personer fra Politiet i tillegg til kontrolløren, passasjeren ble kastet av toget og fikk sikkert bot.

  • tog til monaco fra nice
  • tog til nice fra monaco

Togstasjonen i Monaco – Gare de Monaco
Det er kun en togstasjon i Monaco. Fra togstasjonen i Monaco kommer du ut i Monaco sentrum ganske langt oppe i byen og fjellsiden.

Turistavisen Monaco - Gare de Monaco - Togstasjonen i Monaco
Turistavisen Monaco – Gare de Monaco – Togstasjonen i Monaco

Tid med tog fra Nice til Monaco
Toget fra Nice til Monaco tar ca. 20 minutter. Dette inkluderer noen stopp underveis. Mange som bor utenfor selve Nice sentrum bor gjerne i Villefranche-sur-Mer, her stoppet flere av togene for avstigning og påstigning mellom Nice og Monaco.

Buss fra Nice til Monaco

Du kan ta buss fra Nice sentrum til Monaco. Dette har vi ikke prøvd da vi synes at toget var den beste reisemåten for oss da vi bodde inne i selve Nice sentrum.

Buss fra Nice flyplass til Monaco

Du kan ta buss fra Nice lufthavn direkte til Monaco. Vi bodde i Nice så dette var ikke aktuelt for oss.

Fly fra Norge til Nice, Frankrike

Både Norwegian og SAS flyr fra Norge til Nice. Vi fløy med Norwegian fra Bergen direkte til Nice.

Gare de Monaco

Knutepunkt for offentlig transport i Monaco, det vil si tog og buss. Vi tok aldri bussen inne i Monaco og det er en god grunn til det. Ofte kan du gå raskere enn bussen kjører, spesielt gjelder dette i Monte Carlo området.

Monaco - Hvordan kommer man til Monaco
Monaco – Hvordan kommer man til Monaco

Smaken av luksuslivet i Monaco (video)